Wat is het verschil tussen Jagua en Henna?

In deze blogpost laten we het verschil tussen de kleur uit de vrucht jagua en uit de henna pasta, die uit gemalen bladeren en stengels van de hennastruik gewonnen wordt, zien.

Allereerst het belangrijkste!

De vrucht jagua:

Komt uit Zuid-Amerika en het Amazonegebied. Het kleurresultaat is zwart/donkerblauw en lijkt daarmee op een echte tatoeage. Je moet het minstens 90 minuten op de huid laten zitten. De inkt wordt in de eerste huidlaag (Epidermis) opgenomen. Wanneer de huid ademt, oxideert de inkt en kleurt je huid zwart. Na het afwassen is de jagua-tatoeage amper zichtbaar, maar het komt in de navolgende 24-36 uur tevoorschijn. De jagua-tatoeage is tot 2 weken lang zichtbaar op de huid.


Het is niet zo makkelijk als: ''Waarom meng je niet wat Jagua-vrucht en veganistische xanthan met een natuurlijke 2-Weken-Tatoeage als gevolg''.

We hebben er veel tijd en energie in gestopt om deze samenstelling en de proporties van de verschillende bestanddelen te ontdekken, om jou een unieke ervaring met onze natuurlijke 2-Weken-Tatoeages te bezorgen.

Kleine Tip: Door een saunabezoek ontwikkelt jouw natuurlijke 2-Weken-Tatoeage zich nog sneller en zwarter, aangezien je huid in de sauna extra poriën opent. 

Hennastruik:

Komt uit India, Afrika en het Midden-oosten. Het kleurresultaat is roodachtig/bruin. Je moet het minstens 5 uur en idealiter 8 uur op de huid laten zitten. De henna-kleur wordt in de eerste huidlaag (Epidermis) opgenomen. Henna-tatoeages moeten minstens 24 uur beschermd worden tegen water om het best mogelijke resultaat te bereiken. De henna-tatoeage ontwikkelt zich binnen 24-48 uur en is tot 2 weken lang zichtbaar op de huid. Als je een roodachtig/bruin kleurresultaat wilt, dan is henna de juiste keuze. Je moet je er wel van bewust zijn dat je voor een optimaal kleurresultaat veel tijd moet inplannen, aangezien een henna-tatoeage zich over een lang tijdsbestek ontwikkelt.


Belangrijk: Zwarte henna bestaat niet! Zwarte henna bevat de stof paraphenylenediamine (PPD). Dit bestanddeel wordt vaak in haarkleurmiddelen gebruikt en veroorzaakt in de meeste gevallen huidirritatie en in extreme gevallen leidt het zelfs tot littekens. In tegenstelling tot natuurlijke henna en de jagua-vrucht is het niet aan te bevelen om zwarte henna op de huid aan te brengen.